• slider 13
  • slider 13
  • slider 12
  • slider 12
  • slider 6
  • slider 5
  • slider 5
  • slider 4
Kataloğumuzu incelediniz mi?
  • Süprem Kumaş
  • Gabardin Kumaş
Süprem Kumaş

Süprem  Kumaş Özellikleri

Kumaşın özellikleri şöyledir:
Yüzleri farklı görünüştedir,
Üretim şekli açık ya da tüp (tubular)  şeklindedir,

Diğer örme kumaşlara göre daha geniş enler elde edilebilir,

Diğer kumaşlara göre en düşük esneme özelliğine sahip olmasına nazaran hem boyuna hem enine esneme yapar.Örgü raporu tek iğne plakasında en az, 1 iğne ve 1 iplik hareketinden meydana gelmektedir (normal örgü raporu yan yana iki iğne ile ve üst üste iki ilmek sırasından oluşmaktadır),

Kumaş tek bir plaka üzerinde oluştuğu için kullanılan iplik en azdır,
Boyutsal stabilitesi azdır,
Esnediği zaman yapısı bozulabilir,

Esnekliğinin az olması nedeni ile vücudun hareketlerine karşı uyumu diğer iplik kumaşlara göre düşüktür,

Yan kısımlardan kumaşın arka yüzüne,üst ve alt kısımlardan da örgünün ün yüzüne kıvrılma vardır,
Diğer örgülerden farklı en düşük desenlendirme imkanına sahiptir,

Kumaşın yapı ötürü hacimli olduğu için nem alma kollaylığından emiciliği iyidir,
İpliklerin kopması durumunda hasar gören ilmekler,ilmek halkalarının yer değiştirmesine,yani kaçmasına neden olurlar, Örme kumaşın kalınlığı, kullanılan hammaddenin aynı kalması şartıyla daha düşüktür,

Hafif açık yapı,ağır yapı ve ince yapılar arasında çeşitlilik gösterirler,
Esneme özelliğinden ötürü dikiş ve kesim işlemi problemlidir,
Kısmen iç giyim ve genellikle yazlık dış giyim sanayisinde yer almıştır,
Fazla ütülemeye gerek yoktur,kırışıkları kolay geçirir,

Gabardin Kumaş

Gabardin  Kumaş Nedir

Gabardin kumaş pamuklu ve ince yünlü,sık dokunan bir kumaştır.Dayanıklı ve sağlam kumaşların ana maddesi olarak kullanılan gabardin kumaşı dimi örgüsüyle dokunmaktadır.Rigalar kumaşta 45 dereceden fazla bir açıda olduğu için,gabardin kumaşlarında su geçirmezlik özelliği bulunur.

Esneklik ve dayanıklılık yönlerinden düşüktür.Genel özellikleri 2/1 dimi örgüde yapılan çözgünün ağır bastığı ve dik dimi özelliği gösteren bir,yünlü veya pamuklu kumaştır.Özelliklerinden su geçirmezlik özelliği için çözgü sıklığı fazla tutulur. Pantolonluk ve trençkot olarak 40/2 - 48/2 Ne çözgü, 20/1 - 24/1 veya 40/2 - 48/2 Ne atkı ipliği kullanılarak elde edilir. cm.'de 40 çözgü, 35 atkı sıklıklarda ve 2/2 dimi örgüde dokunur. Pamuk atkı çile boyalı ipliktir ve kumaşa top boyama uygulanır.İnce kaliteli pamuk örgülü gabardinlerde ise, atkı ve çözgüde 80/2 Ne iplik, cm.'de 64 çözgü, 30 atkı sıklıklarında kullanılır. Kalın gabardin özellikleri 30/2 iplikler de kullanılmaktadır.Temizleme olarak kuru temizleme kullanılabilir.Fakat ürünün üzerindeki kullanım detayları temizlik yapılırken dikkate alınması gerekir.

Gabardin  Kumaş Çeşitleri
Gabardin kumaşının Polyester gabardin,Yün karışım gabardin,Hafif ağırlıklı gabardin,Tencel gabardin,Pamuk gabardin gibi çeşitleri vardır.Gabardin kumaş çeşitleri özelliklere göre dokuma sıklığı veya çeşidine göre ayrılır.
Gabardin Kumaşlar Nerelerde Kullanılır

Gabardin kumaşı giyim alanında yaygın kullanılmaktadır.Başta olmak üzere gabardin kumaşı ;ceket,kumaş ayakkabı,pantolon erkek ve kadın giyimlerinde kullanılır.Hafif ağırlıklı olan gabardin kumaşlarıda spor giyimlerinde kullanılır.
Gabardinin Kısa Tarihçesi
Gabardin 1879 yılında Thomas Burberry tarafından bulundu ve patentini 1888 yılında aldı.Aynı zamanda Thomas Burberry moda evinin de kurucusudur.
Gabardinin başlarda dokusundan ve su geçirmezlik özellikleri ile diğer kumaşlardan daha kullanışlı ve rahattı.Orta çağda kullanılan pelerinlerin ve yağmurlukların maddesi olarak kullanılan gabardin sektöre girmiş oldu.Gabardinin eski zamanlarda bazı yerlerde adı geçmektedir Bunlardan bazıları şu şekildedir:

Ünlü kaşiflerden Roald Amundsen güney kutbuna ilk giden adam olarak 1911 yılında ve Ernest Sjackleton tarafından Antartica’ya yapılan bir yolculukta 1914 yılında kullanmışlardır.

Yine 1924 yılında George Mallory Evereste yapılan bir tırmanışta gabardin kumaşlı giysiler kullanmıştır.Fakat bu tırmanış başarız olmuşur.

Tekstil sektörleri 1950 yıllarından sonra gabardin kumaşını daha aktif bir şekilde kullanmaya başlamışlardır.Özellikle ceket pantolon ve takım elibeseleri üretmeye önem vermişlerdir.Gabardin kumaşı zaman ilerledikçe daha fazla üne özellikle rock kültürü tarafından sahip olarak giyim tarzı olarak benimsenmeye başlandı.